en weekend i Paris.

Un week-end à Paris med Klasson var fantastisk på alla sätt och vis. Efter en lagom tradig flygresa så mötte Klasson mig och vi begav oss hem till henne för att slänga in väskorna och sedan strosa runt i min absoluta favoritstad. När man åker som turist till en plats så är det så mycket som ska hinnas med, men eftersom jag redan har bockat av alla turistmål tidigare så kunde jag för första gången på riktigt uppleva Paris. Redan under torsdagen hann jag få skavsår, shoppa på Marc by Marc Jacobs och lära mig hur man tar sig fram i franska matvarubutiker. Efter middag och diverse klädval så mötte vi upp Jenny och begav oss till Bonheur des dames för vin, chokladmousse och ja, manliga strippor. Hela stället var inrett som en bordell med tung röd sammet och fransyskorna blev som galna när både en polis och en brandman entrade scenen för att slänga av sig kläderna. Lagom till att köttmarknaden började på riktigt rörde vi oss ut i natten igen för att vända tillbaka till Klasson, fylla på med vin och därefter trippa ner till Cha Cha. Det var mitt första möte med alla dessa författare, journalister, konstnärer, musiker, modeskapare och skådespelare som tycks befolka Paris. En brokig skara där den manliga delen envisas med skägg och kindpussar och den kvinnliga delen inte tycks vara vidare intresserad av att skaffa nya tjejkompisar. Oh well, det är trots allt en erfarenhet rikare.


Ingen rast och vila under fredagen. Med Klasson var i skolan begav jag mig ut i Paris för shopping och betraktande av turister. Så när fröken var klar i skolan väntade trerätterslunch på Ile Saint-Louis och sedan lite lägenhetsletande. Vi hann ta oss till fantastiska Merci där jag fastnade inne på antikvariatdelen och bläddrade i tummade ex av Sartre, och sedan dog vi en smula tillsammans inne på Manoush. Med dagens stora händelse var ändå att jag köpte the bag - en ny älskling i garderoben. En smula pråligare, en smula tåligare och lika fantastisk. På kvällen begav vi oss till Bofinger för middag med mina föräldrar. Pommery, mousse gjord på pilgrimsmusslor och en rejäl köttbit, det blir knappast bättre än så. En aning i matkoma tog vi oss till La Perle där vi drack något glas vin innan vi mötte upp Mimi och Josefina för hemmafest I Marais. Jag som inte har varit på en hederlig hemmafest på år och dag var en aning skeptisk men det borde jag inte ha varit. Fantastisk lägenhet, fantastiska människor och ja, fantastiska upplevelser. 




  



Lördagsmorgonen var lite mindre rolig, om man får säga det själv men jag tog mig i kragen och begav mig ut till 16 arrondissement för lunch hos hertigen med familj. Champagne, rödvin och trerätters tillsammans med smattrande franska var spännande. Nu har jag skaffat mig en liten hemvist i ett främmande land. När jag väl hade avlägsnat mig så mötte jag och Klasson en hagelstorm utanför Le Bon Marché där vi fastnade på matavdelningen i timmar. Jag älskar saker som inte finns hemma, särskilt saker man kan stoppa i munnen, hah! Vi fick tillslut väldigt bråttom för att hinna till La Durée och mina pastellfärgade macarons så vi sprang genom Saint Germain för att jag skulle få köpa onödigt dyra men ack så fina (och goda) kakor. Min sista kväll i Paris spenderades därefter med god middag, ännu godare rödvin och en fnittrig Klasson samt en liten sväng på Cha Cha. 


 



Jag står numera i evig tacksamhetsskuld till Klassons favoritvakt efter att han räddat mina favoritörhängen från en säker död och mina fötter hatar mig fortfarande för att jag har dansat i obekväma klackar. Men vad gör det om hundra år, för Paris är fortfarande fantastiskt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback