jag vill dö under ett ton gamla dammiga böcker, tack.

Jag vet väldigt lite om er - ja, ni som läser, varje dag faktiskt. Ni är en ganska tapper skarar måste jag säga, vilket jag självklart tycker är roligt. Som ni vet så är jag enormt intresserad av litteratur och konsumerar kopiösa mängder böcker. Nu lagom till sommaren och semestern så är det dags att köpa upp sig på ett gäng böcker och jag behöver tips! Jag avskyr "klassiker" om de inte är dekadenta eller åtminstone hjärtknipande, och om det gäller chick-lit så ska det helst vara en aning fyndigt. Bäst gillar jag McInerney / Easton Ellis / Frey, så gärna någonting liknande. Om du känner på dig att du har läst någonting som du tror att jag skulle gilla så får du gärna säga till. Men jag passar också på att tacka er som redan har tipsat, via mailen och i tidigare inlägg, puss!

Kommentarer
Postat av: Gurkan

Hej Isabelle!



Jag har två böcker som jag vill tipsa dig om. Den fösta boken är en chick-lit/ungdomsbok som får en att tänka tillbaka på sin ungdom:



I en klass för sig av Curtis Sittenfeld

"Lee Fiora är en intelligent och observant fjortonåring när hennes pappa släpper av henne utanför sovsalen till den prestigefyllda internatskolan i Massachusetts. Men hon upptäcker snart att skolan är en sluten värld av blasé, attraktiva ungdomar som tillbringar sina lov på exklusiva semesterorter och som bara kommunicerar med sina likar. I deras sällskap blir Lee någon hon inte vill vara, någon hon inte ens känner igen. Snart tar hennes uppträdande en självdestruktiv vändning och hennes värld splittras."



Den andra boken är roman som handlar om en kvinna inte känner sig hemma i något land.



Ode till en skjuten räv av Helga Nõu

"När Hannas mor omkommer i Estoniakatastrofen svär Hanna i sorg och förtvivlan att hon aldrig ska korsa detta förbannade hav eller besöka sina föräldrars gamla hemland. Men ödet vill annorlunda, hon träffar en man och hennes forskning för henne till Estlands skogar, där hon snubblar över sina egna rötter. Mot sin vilja dras hon in i oanande äventyr. Vem är den ensamma lilla flickan på den övergivna gården? Vem är det som gör inbrott i Hannas lägenhet? Och vem är kufen som kallar sig för Jesus?"



Hoppas att tipsen hjälper dig i bokdjungeln!

2009-06-15 @ 23:12:21
Postat av: Anonym

'Flickan från ovan' av Alice Sebold, bara för att den är så himla fin. Och varför inte 'Parasiten' av Fredrik Ljung?

2009-06-15 @ 23:33:42
Postat av: A

james frey är grym - visst har du bara läst " a million little pieces" ?

fortsättningen heter "my friend leonard" och är om möjligt ännu bättre...sen har han skrivit en senaste som är oberoende och handlar om los angeles från ala vinklar - heter "bright shiny morning" och verkar än så länge mycket lovande! :)

2009-06-15 @ 23:46:10
Postat av: Bells

Gurkan: Jag har läst Prep (den engelska titeln) av Curtis Sittenfeld och det var en helt fantastisk bok! Den andra boken låter spännande så jag får ta och klämma på den i bokhandeln imorgon.



Anonym: Tack för tipsen!



A: Jag har läst alla av James Frey nu, helt fantastiska böcker!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback