saluhallar och kärlek.

Idag åt jag lunch i Östermalms saluhall. Jag älskar saluhallar. Att kliva in i en gammal, pampig byggnad och se matglädjen runt omkring. Det är sällan man upplever den typen av matglädje i Sverige, som är så vanlig i sydeuropeiska länder. Innan jag bestämde mig för att äta libanesiskt så gick jag omkring och titta med stora ögon runt omkring. Lisa Elmqvist, Betsy Sandberg, charkdiskar, fiskdiskar, brödbodar. Jag ville ha allt.

Jag önskar att vi hade fler matmarknader i Sverige och att alla samlades om eftermiddagarna för att hetsigt försöka norpa åt sig den möraste biten oxfilé eller det bästa surdegsbrödet. Istället har vi Coop, ICA och Hemköp som tar död på allt vad mat och kärlek innebär.

Kommentarer
Postat av: Klasson

Åh, jag älskar Ö.S.

Åt alltid lunch på Tysta Marie med pappa på fredagar förut.

Postat av: Anonym

En vacker dag kommer du uppskatta ICA, den dagen är när du flyttar hemifrån och plånboken ekar tomt. Då skiter du i allt vad kärlek och mat är. Bara det är billigt och smakar lite..

2009-01-22 @ 19:08:24
Postat av: Sarah

Jag som skrev om Ica, men det kanske du listade ut ;P

2009-01-22 @ 19:09:29
URL: http://minbrorssysters.blogg.se/
Postat av: Bells

Klasson: Det är fantastiskt där!

Sarah: Vad är poängen i att äta om det inte finns kärlek i maten? Om man jobbar så har man fortfarande råd med råvaror, det är billigare och i längden bättre än sjaskiga halvfabrikat.

2009-01-22 @ 19:14:12
URL: http://bells.webblogg.se/
Postat av: Sarah

Poängen med att äta är för att överleva=). Förstår vad du menar.. Men inte alltid man har råd att gå i saluhallar. Jag köper aldrig halvfabrikat, inte ens fiskpinnar, men jag köper mina laxfilér på Ica Maxi, för färsk fisk är alldeles för dyr. Det äter jag hos mamma och pappa där det är gratis =)

2009-01-22 @ 20:43:16
URL: http://minbrorssysters.blogg.se/
Postat av: Bells

Sarah: haha, jag märkte av din poäng men eftersom det sabbade mitt blogginlägg var jag tvungen att försvara mig en aning ;)

2009-01-22 @ 21:09:30
URL: http://bells.webblogg.se/
Postat av: Emelie

Jag är alldeles för kär i mat för att inte hålla med dig Bella. jag lägger hellre mina surt förvärvade pengar på en hälleflundrafilé än till exempel en tröja. Värt.

2009-01-23 @ 08:28:30
URL: http://emeliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback