böcker med knäckta ryggar, dammiga sidor och kaffefläckar av kärlek.

Jag älskar böcker. Jag älskar hur ryggen knakar på en inbunden bok första gången man öppnar den, jag älskar lukten av fuktiga biblioteksböcker, jag älskar pocketböcker med sorgsna hundöron och tummade sidor. Så nu när ni bad om boktips blev jag självklart glad, men också en aning förvirrad.

Jag konsumerar böcker i mängder. Jag köper böcker konstant och lägger en rejäl summa pengar varje månad på att få läsa - med andra ord är det ganska svårt att tipsa om bra böcker när jag inte vet vad ni gillar. Här nedan följer en lista på bra böcker i olika genres och självklart ska man alltid försöka läsa böcker på sitt original språk. Det blir alltid bättre, glöm inte det. Och sist men inte minst, jag dömer ofta böcker efter omslag - gör inte det, men ifall ni har samma ovana som jag har så är alla titlar länkade till dess omslag.


How to kill a rock star - Tiffanie Debartolo

Det här är en bok om kärlek som river och sliter, med glimten i ögat. Vi får följa Eliza som flyttar till NYC för att jobba som musikjournalist. En bok för alla som älskar musik, konstnärssjälar och tycker om att det drar i magen av alla känslor.


The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band - Mötley Crüe tillsammans med Neil Strauss

Den ultimata musikbiografin är självklart skriven av Neil Strauss och handlar om Mötley Crües vilda och vidriga liv och leverne. Läses av dig som har starka nerver och tycker om missförstådda svin som spelar musik och drömmer om kärlek.


I'm with the band: Confessions of a groupie - Pamela Des Barres
Pamela Miller från Reseda, California växer upp på 60-talet och drömmer om rockstjärnor. Snart befinner hon sig i rockens Los Angeles och träffar på alla brittiska musiker som hon tidigare bara har drömt om. I'm with the band är Pamelas självbiografi över groupies, rockkultur och hennes ungdomsår som ledde fram till att hon tillsammans med The GTO's blev världens mest kända och respekterade groupie. Perfekt läsning för dig som drömmer om rockstjärnor, hippies och ett annat liv.

Dödgrävarens dotter
- Joyce Carol Oates

Allt av Joyce Carol Oates är väl värt att läsa men Dödgrävarens dotter är ett fint mästerverk som handlar om en judisk familj som flyr till USA under andra världskriget och hur det inte alltid är så lätt att slå sig ner på en ny plats, men har man tur kan man fly från sitt öde och börja om på nytt.


Blonde - Joyce Carol Oates

Blonde handlar om den fantastiska och tragiska Marilyn Monroe och verklighet blandas med fiction på ett mästerligt sätt.


Jag jag jag - Unni Drougge

Unni Drougge är fenomenal men Jag Jag Jag är helt klart min favorit och även Drougges debutroman. Den handlar om Sophie, planer och frihet mitt i den brinnande punkscenen.

Att komma hem ska vara en schlager - Per Hagman

Precis som när det gäller Drougge så är Per Hagman briljant, helt fantastisk. Jag kan nog drista mig till att säga att Hagman är en av Sveriges absolut mest träffsäkra författare. Att komma hem ska vara en schlager är den mest naivt hoppfulla och tragiska roman jag någonsin har läst. Att jaga natten, sky dagsljus och aldrig riktigt hitta hem.

Vänninorna och Kung Carl - Kicki Norman

Kicki Norman är en av mina förebilder och favoritjournalister och hennes debutroman är en smart chick lit som tar plats i Stockholm. Perfekt sommarläsning för lata dagar i hängmattan. Ett stort plus för det väldigt fina omslaget.


American Wife - Curtis Sittenfeld

Allt Sittenfeld rör vid blir till guld och diamanter. Prep är hennes debutroman är är ett måste för alla att läsa, uppföljaren The Man of My Dreams är inte heller illa men American Wife som porträtterad Laura Bush som fiction är fantastiskt fin och hjärtslitande. Hur är det egentligen att gå från liberal och kär till att ens man blir en av Amerikas mest hatade konservativa presidenter?


Dansare - Colum McCann

Boken handlar om Rudolf Nureyev och hans liv. För oss som älskar dans, dramatik och kärlek.


Unsticky - Sarra Manning

Smart och nytänkande chick lit med ett fantastiskt omslag. En modern Pretty Woman.


Bergdorf Blondes &
The Debutant Divorcée - Plum Sykes

Drottningen av chick lit, helt klart. Har ni missat dessa böcker måste ni bege er till bokhandeln, pronto! Plum Sykes är Anna Wintours protegé och därefter är det high fashion, high drama and high life.


A million little pieces,
Bright Shiny Morning &
My friend Leonard - James Frey

James Frey är en lögnhals och briljant författare. Det är Bret Easton Ellis med ett samvete.


Allt av Bret Easton Ellis och Jay McInerney
Måste läsas, måste läsas, måste läsas. Ihåliga människor, tragiska figurer, modeller, sex, droger, yuppies och 80/90-tal. Bret Easton Ellis kan vara svår att fastna för så mitt tips är att börja med Glamorama och sedan beta av resterande böcker. Jay McInerney är lättare att följa, böckerna är mer sammanhängande och såklart briljanta. Inte underligt att dessa två författare också var bästa vänner och utgjorde grundstenarna i The Brat Pack.


Kommentarer
Postat av: Josefine

Jag tyckte ju faktiskt om President Bush... Kan jag låna American Wife av dig?

Postat av: Bells

Josefine: Absolut!

2009-08-05 @ 14:16:18
URL: http://bells.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback