ett köp senare väntar lyckan?

Idag var en turbulent dag. Men den startade förvånandsvärt bra. Under opponeringen på de vetenskapliga rapporterna fick jag höra av min lärare att jag hade kunnat använda mitt arbete om konflikten på Sri Lanka som en B-uppsats på universitetet. Jag har det nog inom mig även om det känns tungt ibland att studera.

Därefter gick jag på stan med mina flickor. Det var så frigörande att få traska runt på gatorna och prata om absolut ingenting. Inne på Karen Millen dog jag. Jag hatar fina saker till (nästan) överkomliga priser. Ett par skor för 3000 kr är ingen omöjlighet att köpa men det bidrar till en fattig existens ett par månader framöver. Jag ville ha minst 10 par skor. Det är 30 000 kr och en ren omöjlighet. Så jag lämnade butiken med ett tungt hjärta. Sedan provade vi balklänningar och skrattade lite mer. Tillslut fyllde jag min tygväska från Marc Jacobs med tre påsar som innehöll en korsett, en rutig kjol från Topshop, en marinblå t-shirt med upprullade ärmar och ett baslinne.

Naiv som jag är tror jag på något sätt att bra köp ska generera långvarig lycka. Ibland stämmer den tesen. Ibland som när jag handlat något riktigt fint så är jag lycklig länge. Idag inte. Jag är nöjd men inte lycklig. Att leta studentklänningar och balklänningar är ett helvete. Det är viktiga klänningar som måste generera lycka. Det här är ett mycket simpelt och naivt sätt att se på konsumtion men jag tror att många håller med mig.

Sedan bar det av till Uppsala. En helvetesresa senare sitter jag nu, mätt och belåten i Chris rum och väntar på att Doktor House ska underhålla mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback